Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

Η λειτουργία του Συλλόγου μας βασίζεται στην εθελοντική προσφορά και εργασία των γονέων  μελών μας καθώς και σε προσφορές  από υποστηρικτές επαγγελματίες και μη του έργου μας. Σαν αρχή, η ΜΚΟ ΓΟΝΙΣ ( www.gonis.gr ) πρόσφερε στο σχολείο μας είδη υλικοτεχνικής υποδομής , λογισμικό εκπαιδευτικού περιεχομένου και μηχανήματα για το τμήμα πληροφορικής.
Για την κοπή της πρωτοχροννιάτικης πίτας ανάλαβαν εθελοντικά μητέρες και εκπαιδευτικοί σε κάθε τάξη να φτιάξουν πίτα σε κάθε τάξη, και το Βιβλιοπωλείο Απρόβλεπτο πρόσφερε σε κάθε παιδί που κέρδισε το φλουρί, ένα βιβλίο ( Ρήγα Φεραίου  κεντρ. Πλατεία Ηλιούπολης ) .
Παράλληλα μία μητέρα σε κάθε τάξη ανάλαβε το φρεσκάρισμα των κουρτινών.
Επειδή μέσα σε ένα μήνα είχαμε δύο φορές διάρρηξη του κυλικείου μας , το μέλος και γονέας του Συλλόγου μας κύριος Παναγιώτης Αργυρόπουλος ανάλαβε την κατασκευή και τοποθέτηση νέου κιγκλιδώματος δωρεάν εξ΄ολοκλήρου  . Τον ευχαριστούμε θερμά. Ευχή μας είναι το παράδειγμα του να βρει και άλλους μιμητές.
Για την Αποκριάτικη μας γιορτή  το Βιβλιοπωλείο Σχολικό πρόσφερε σχολικές τσάντες , κασετίνες και βιβλία τα οποία θα δοθούν στα παιδιά μετά από κλήρωση. Ο Σύλλογος διαθέτει στο βεστιάριο του ένα αριθμό στολών τις οποίες μπορεί να δανείσει σε μαθητές για την Αποκριάτικη γιορτή μας.
Κατά την τελευταία του συνεδρίαση το Δ. Σ. αποφάσισε ομόφωνα τη δημιουργία δανειστικής βιβλιοθήκης σε κάθε τάξη. Για το σκοπό αυτό ήδη έχει αρχίσει η συγκέντρωση βιβλίων από προσφορές, όπως αυτή της κυρίας Μαρίας Παντελή και της Διευθύντριας μας κυρίας Καλλιόπης Παπουτσάκη. Παρακαλούμε τους γονείς μέλη και όχι μόνο όπως προσφέρουν όσα βιβλία δεν χρειάζονται πια για τον εμπλουτισμό των βιβλιοθηκών των παιδιών μας.
Ομόφωνα πήραμε την απόφαση δημιουργίας εθελοντικής ομάδας αιμοδοτών γονέων που θα είναι αποκλειστικά μόνο για παιδιά. Τα οφέλη για τον εθελοντή αιμοδότη είναι πολλαπλά, τόσο ηθικά όσο και πρακτικά για αυτόν και την οικογένεια του. Ταυτόχρονα σώζει παιδικές ζωές.
Άλλη μια πρωτοβουλία του Συλλόγου μας είναι ο ελαιοχρωματισμός των αιθουσών του σχολείου μας αλλά και κοινόχρηστων χώρων από γονείς μέλη. Κάθε εθελοντική προσφορά σε υλικά και εργασία είναι ευπρόσδεκτη.
Μέσα στο άμεσο διάστημα θα ξεκινήσει και το τμήμα των εξωσχολικών δραστηριοτήτων με παραδοσιακούς χορούς κάθε Σάββατο. Καλούνται οι γονείς των μαθητών που ενδιαφέρονται ,  να δηλώσουν συμμετοχή στο  γραφείο  του Συλλόγου που στεγάζεται  μέσα στο σχολείο και είναι ανοικτό κάθε Δευτέρα 08.00-09.30 και κάθε Τετάρτη 17.00-18.30.
Για το Σύλλογο και τα μέλη του είναι σημαντικό το γεγονός ότι έχει αρωγό στις προσπάθειες του  την Διευθύντρια του Σχολείου κυρία Καλλιόπη Παπουτσάκη Διδάκτωρα του Πανεπιστημίου Αθηνών Ειδικής Αγωγής,  μια προσωπικότητα που αγκαλιάζει με ιδιαίτερη ευαισθησία και υπευθυνότητα τα παιδιά μας και που δίνει τις καθημερινές της μάχες για τη σωστή λειτουργία του σχολείου μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου